×

Verschillende autogarages slaan een slaatje uit de apk dit doen ze door veel te hoge kosten te berekenen voor reparaties van kleine ‘plotselinge’ mankementen en ze veinzen gebreken die er helemaal niet zijn. Dit zijn de uitkomsten van een steekproef die uitgevoerd is door de Consumentenbond.

De Consumentenbond ging met 12 auto’s bij 11 verschillende garages langs voor een APK-keuring en werden hierbij geconfronteerd met allerlei dure en onnodige reparaties. 

Zo kregen zij in één geval te horen dat een auto niet door de keuring zou komen als de eigenaar de remmen niet zou vervangen. De rekening? 500 euro. Een second opinion bij een andere garagehouder leerde echter dat er helemaal geen gebreken waren. De controleur van de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) constateerde evenmin een remprobleem. 

Volgens het onderzoek van de Consumentenbond zetten garagehouders consumenten regelmatig onder druk om de reparatie meteen door te voeren. Onder het mom van: als de auto wordt afgekeurd, dan mag er niet meer met de auto gereden worden. Volgens de bond is dat onzin. ,,Een rit maken naar een nieuwe keuring is gewoon toegestaan”, aldus de onderzoekers. 

Lees verder op: AD.nl
Bron: AD.nl

Close
Go top